AKO NA VIANOČNÉ MEDOVNÍČKY?

11.12.2018

SUROVINY

500g múka hladká 

150g cukor mletý (práškový) 

3PL med 

3ks vajce 

100g maslo 

1KL korenie perníkové 

1KL sóda jedlá 

POSTUP

1. Do misky šupneme cukor múku a korenie. Pridáme vajíčka, mäkké maslo, med a sódu bikarbónu. Cesto treba spracovať a podľa potreby dosypať múku. Keď je cesto spojené, preložíme ho na silikonovú podložku, trošku podmúčime a ešte vypracujeme, aby bolo pekne lesklé. Namiesto tejto celej procedúry môžete použiť robot, alebo pekárničku. Podľa chuti pridajte taktiež mletú škoricu, alebo badyán.

2. Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny oddýchnuť, najlepšie do druhého dňa.

3. Potom cesto vyberieme, vyvaľkáme na jemne pomúčenej podložke a vytvarujeme rôzne tvary. Tie poukladáme ďalej od seba na plechy s papierom na pečenie a vkladáme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme asi 7 až 10 minút.

4. Necháme vychladnúť a môžeme ozdobiť bielkovou polevou na medovníčky. Tú pripravíme tak, že v miske vymiešame do leskla 15 - 20 deka mletého cukru s lyžicou solamylu a jedným bielkom.

5. Ak chcete medovníčky po povrchu lesklé, po vytiahnutí z rúry ich horúce potrite bielkom a nechajte tak vychladnúť.

6. Dobrú chuť!


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky